Boerderij Eethuis Catharinahoeve - Fotowedstrijd Texel

Prijs

Diner voor 2 personen inclusief consumpties ter waarde van €60.

Over ons

De historie van Catharinahoeve is ronduit rijk. Meer dan honderd jaar geleden kwam de uit 1684 stammende boerderij in het bezit van Jaap Hoogenbosch, de overgrootvader van de huidige familie die de Catharinahoeve runt. Jaap was veehouder en deed in 1952 zijn boerenbedrijf over aan zoon Ben. Het was Ben die van Catharinahoeve een restaurant maakte. Toen de prijs voor voer voor zijn dieren op een gegeven moment de pan uitrees, verkocht hij de koeien en het land, kocht een patatwagen en ging aan de slag als fritesbakker. Ondertussen verbouwde hij zijn boerderij tot restaurant.

In 1965 ging zijn ‘Boerderij Restaurant Catharinahoeve’ open; toen nog een eenvoudig eethuis met gerechten als een halve kip, patat, braadworst, kroketten en drie soorten pannenkoeken. Ook waren er gastenkamers voor logies met ontbijt.

Catharinahoeve stond bekend als een gemoedelijke uitspanning waar moeder bij de deur de kassa beheerde en werd geflankeerd door allemaal blonde kindertjes. Toen het zevental nazaten groter werd, droegen ze allen hun steentje bij. Ze zijn allemaal in de horeca terechtgekomen. Het was zoon Maarten, in 1974 fulltime in dienst gekomen, die in 1981 Catharinahoeve overnam. Nu is het diens zoon Joost die de scepter zwaait. Opa Ben heeft tot zijn 72ste in de keuken gestaan. Oma maakt nog steeds de gordijnen en kleedjes en bakte tot een paar jaar terug alle appeltaarten. Vanwege de populariteit van haar appeltaarten worden deze nog steeds volgens oma’s recept bereid. Daarmee is Catharinahoeve een echt familiebedrijf, dat, als het aan de familie Hoogenbosch ligt, nog lang zo zal voortbestaan.

De nostalgische boerderij Catharinahoeve is een uitstekende stopplaats voor schoolreisjes. Kinderen hebben bij ons alle ruimte. Na een heerlijke (kinder)maaltijd kunnen ze zich uitleven in de grote speeltuin. Vanuit ons restaurant kunt u zo het bos inlopen.

Hebt u een reünie, jubileumfeest of andere gelegenheid die op een bijzondere locatie moet worden gevierd? Dan is Catharinahoeve een geweldige keuze! In de gezellige boerderijsfeer met open haard bent u al bijna verzekerd van een geslaagd feest.

Boerderij- Eethuis Catharinahoeve
Rozendijk 17
1791 PC Den Burg

Website: www.catharinahoeve-texel.nl
E-mail: info@catharinahoeve-texel.nl
Telefoon: 0222 312 156