Chocolaterie Smidt

Prijs

Houd je van chocolade? Doe dan mee aan de wedstrijd want dan maak je kans op een lekker doosje bonbons bereidt met Texelse schapenmelk ter waarde van €15.

Over Chocolaterie Smidt

Wij zijn Martin en Joke Smidt. Omdat we graag iets voor onszelf wilden ondernemen, waren we al een paar jaar op zoek naar een goed idee.

In de zomer van 2009, tijdens een vakantie in de Belgische Ardennen, ontdekten wij nabij het plaatsje Erezée een chocolaterie / museum. Tijdens de rondleiding ontstond het idee om iets met chocolade op Texel te gaan doen. Omdat we creatief, ondernemend en gek op lekkere chocolade zijn, was dit nou net wat we zochten.

In het najaar van 2010 begon het idee vorm aan te nemen en begon een vakantie idee serieus te worden. Door ons te verdiepen in de grondbeginselen, de technieken en door gewoonweg te beginnen, kregen onze eerste bonbons het Texelse daglicht te zien. Na vele, vaak mislukte proeven en recepten, maken we nu de juiste vullingen. Door te werken met echte Belgische chocolade van Callebaut en natuurlijke, veelal Texelse ingrediënten, hebben we prachtige handgemaakte bonbons gecreëerd met verschillende smaken, vormen en kleuren.

Chocolaterie Smidt: de echte Texelse chocolatier, geboren en getogen op het eiland, die gebruikt maakt van verse Texelse ingrediënten en grondstoffen, behalve natuurlijk de chocolade. Wij gebruiken Belgische chocolade van het merk Callebaut. Hiermee maken we op ambachtelijke wijze de mooiste bonbons. Met kennis en liefde voor de Texelse natuur en zijn geweldige omgeving, proberen wij dit unieke eilandgevoel te verwerken in onze bonbons.

Daarom hebben wij sinds maart 2012 een belangrijke wijziging aangebracht in de vullingen van onze bonbons. Deze worden met verse Texelse schapenmelk bereid. Schapenmelk heeft een hoger eiwitgehalte en bevat twee keer zoveel caseïne dan geitenmelk of koeienmelk. Bovendien bevat schapenmelk meer gezonde vetzuren, calcium en vitamine D. Onze bonbons komen het beste tot zijn recht wanneer u deze binnen 14 dagen consumeert.

Chocolaterie Smidt
Abbewaal 7
1791 WX Den Burg

Website: www.chocolaterie-smidt.nl
E-mail: info@chocolaterie-smidt.nl
Telefoon: 06 22 376 222