De VerzamelPost25 oktober 2014 | De Prijsuitreiking en opening van de foto expositie van Fotowedstrijd Texel door burgemeester Giskes vinden vanmiddag vanaf 16:00 uur plaats in DeVerzamelPost aan de Naalrand 2 te Den Hoorn, Texel.

Burgemeester en juryvoorzitter Francine GiskesWij zien u heel graag tegemoet bij de prijsuitreiking en nodigen u hierbij van harte uit om bij de feestelijkheden aanwezig te zijn. Juryvoorzitter en burgemeester Francine Giskes reikt de winnende prijzen uit.

Aansluitend aan de uitreiking vindt de opening plaats van de expositie van Fotowedstrijd Texel 2014.

Harry de Graaf: Ereburger Gemeente Texel, jurylid en voormalig hoofdredacteur Texelse Courant - Foto Theo Broekman (2010)Jurylid en ereburger van Texel, Harry de Graaf, zal tijdens de prijsuitreiking een boeiende anekdote voordragen over Texel. Zorg ervoor dat u dit niet mist en kom op tijd. Harry de Graaf houdt zich al sinds zijn prille jeugd bezig met fotografie. In 1955 kocht hij voor ƒ 16,50 zijn eerste camera en hij ontdekte al gauw dat de landschappelijke variatie van zijn geboorte-eiland een onuitputtelijke bron van onderwerpen biedt. Als soldaat in Nieuw-Guinea maakte hij fotoreportages voor de Texelse Courant. Dat leidde ertoe dat hij in 1962 als redacteur/fotograaf in dienst kwam van deze lokale krant en er niet meer weg ging. Naast zijn werk ontplooide De Graaf tal van maatschappelijke activiteiten die veel al te maken hadden met behoud en versterking van cultuur en kernwaarden van het eiland. Bij zijn 40-jarig jubileum in 2002 benoemde de gemeenteraad hem tot ereburger van Texel. Harry de Graaf meent dat fotograferen bijdraagt aan een bewuste levenshouding. “Door te fotograferen zie je meer en beleef je meer en dat geef je weer door aan anderen die naar je foto’s kijken.”

Juryleden

De jury bestaat uit burgemeester Francine Giskes, fotografen Sanne Brügemann, Mariska Beijert, Pieter de Vries en Edo Kooiman, journalist Jeroen van Hattum, ereburger Harry de Graaf en Martin Planken. Zij hebben uit bijna 300 inzendingen de 25 mooiste foto’s gekozen. Binnen de jury is bekend wie nummer 1 t/m 25 zijn gewonnen. Alle 25 foto’s staan nu online en er kan op gestemd worden om te bepalen wie de winaar wordt van de Publieksprijs.

Winnaar vakjuryprijs

De winnaar van Fotowedstrijd Texel 2014 ontvangt meer dan de eeuwige roem. ‘De winnaar, of winnaars als het publiek een andere keuze maakt dan de jury, krijgen een publicatie in de Texelse Courant met daaraan gekoppeld een interview. Verder is er een breed scala aan prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars door fantastische Texelse ondernemers die de wedstrijd een warm hart toedragen!