15 september 2014 | De afgelopen 6 weken hebben deelnemers massaal een foto ingestuurd rondom het thema ‘Texel Natuurlijk!’. De deelnameperiode is op 14 september gesloten. De jury buigt zich vrijdag 19 september over alle inzendingen en kiest dan de top 25 foto’s.

Start Publieksprijs!

De top 25 foto’s worden dinsdag 23 september allemaal op deze website gepubliceerd. Jij mag je stem uitbrengen op één van de 25 foto’s die volgens jou de winnaar van de publieksprijs moet worden. Daarmee kan je mooie prijzen winnen, waaronder een midweek in een mooie accommodatie op Texel, aangeboden door Kobeko. Als je op Texel woont kan je mooi je vrienden uitnodigen! Bekijk alle prijzen op de overzichtspagina.

Breng je stem uit en win een vakantie! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en stem! >>

De jury bestaat uit burgemeester Francine Giskes, fotografen Sanne Brügemann, Mariska Beijert, Pieter de Vries en Edo Kooiman, journalist Jeroen van Hattum, ereburger Harry de Graaf en Martin Planken. Zij gaan uit de inzendingen de 25 mooiste foto’s kiezen. Zij zullen niet weten wie de foto’s gemaakt hebben, waardoor zij een objectief oordeel vellen. Uit deze genomineerden zal de jury na onderling beraad met een definitieve nummer één tot en met 25 op de proppen komen.

Winnaar vakjuryprijzen

De winnaar van Fotowedstrijd Texel 2014 ontvangt meer dan de eeuwige roem. ‘De winnaar, of winnaars als het publiek een andere keuze maakt dan de jury, krijgen een publicatie in de Texelse Courant met daaraan gekoppeld een interview. Verder is er een breed scala aan prijzen beschikbaar waaronder een verblijf van een week op een top vakantielocatie op Texel, te weten Coby’s Hoffie.

Bekijk de aangeboden Prijzen door Partners >>

Zo stelt Coby’s Hoffie een vakantie van een week ter beschikking in Den Burg, kan er aangeschoven worden bij Restaurant De Taveerne in De Koog en ontvangt de winnaar zijn foto op een groot formaat canvasdoek van lijstenmakerij / verfspeciaalzaak Z. Graaf uit Den Burg.

‘Op een foto kun je zoveel vertellen. Een foto is een afdruk van een indruk die met nadruk wacht op herdruk. De echte ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen, maar in het hebben van nieuwe ogen’, stelt Planken. Het auteursrecht van de foto’s blijft in handen van de fotografen en de afbeeldingen zullen dus niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden. ‘Wat wij heel graag willen benadrukken is dat Fotowedstrijd Texel van ons allemaal is. Dus niet van Stichting Fotowedstrijd maar van u, ons, wij. Van de bewoners, bezoekers en bedrijven van Texel. Met elkaar wordt de wedstrijd naar een hoger niveau getild, besluit Planken.