29 augustus 2014 | Inmidddels hebben een paar honderd deelnemers een foto ingestuurd voor Fotowedstrijd Texel 2014. Het thema ‘Texel Natuurlijk’ vormt een bron van inspiratie. Inzendingen komen uit heel Nederland, België en Duitsland. Om een ieder de kans te geven hun mooiste Texelbeleving in te sturen, heeft Stichting Fotowedstrijd de inzendtermijn verlengd. Deelnemen nu nog tot en met 14 september. Dan sluit de inzendtermijn definitief.

Tips en tricks

Op de website zijn tips en tricks te vinden om één van de winnende foto’s te maken. Deelnemers wordt gevraagd een korte beschrijving te geven bij hun foto. Volgens mede organisator Jolanda van Groningen levert dat bijzondere anekdotes op. “Neem deze bijvoorbeeld: Wat Texel voor mij zo bijzonder maakt komt bij elkaar in deze foto: zon, zee, rust, ruimte en vrijheid. Het noordelijkste punt van het eiland is voor mij een plek met dierbare herinneringen.”

Fantastische bedrijven

Niet alleen de deelnemers zijn enthousiast. “De vele bedrijven die zich als prijzenparter aan de wedstrijd hebben verbonden zijn minstens even zo enthousiast”, aldus Martin Planken, voorzitter van de Stichting Fotowedstrijd. “Bedrijven hebben ons spontaan benaderd om een winnaar in het zonnetje te zetten. Je kijkt je ogen uit op de website als je ziet wat de bedrijven in petto hebben.” Te winnen zijn diners voor twee, allerlei spannende activiteiten zoals een rondvlucht, workshops en bijvoorbeeld het nieuwe fotoboek van Pieter de Vries. Voor de winnaar ligt verder niet alleen een vakantie in het verschiet maar zelfs één minuut gratis winkelen bij een bekende supermarkt op Texel.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op 25 oktober om 16:00 uur en vindt plaats op de locatie van De Verzamelplaats in Den Hoorn. Aansluitend aan de prijsuitreiking zal daar de expositie van de tien winnende foto’s worden geopend. Deze expositie is naderhand kosteloos te bezoeken voor geïnteresseerden. Voor de prijsuitreiking zoekt Stichting Fotowedstrijd nog een samenwerking met bedrijven om een drankje of een hapje aan te bieden.

Neem deel aan de wedstrijd ! >>
De foto bij dit artikel is gemaakt door jurylid en fotograaf Edo Koojman