26 oktober 2014 | Zaterdag is in de Verzamelpost in den Hoorn de uitslag bekend gemaakt van de Fotowedstrijd Texel. In februari was Antwan Janssen uit Uden voor het eerst op Texel. Op de eerste ochtend reed hij naar de kust en maakte daar een foto. Het bleek een ’gouden’ foto. Zijn inzending ’Zonsopkomst boven het Waddenstrand’ voor de Fotowedstrijd Texel werd door de vakjury uit ruim driehonderd inzendingen tot beste gekozen.

De jury bestond uit de Texelse fotografen Pieter de Vries, Harry de Graaf, Edo Kooiman, Sanne Brügemann, Mariska Beijert, Jeroen van Hattum, organisator Martin Planken en voorzitter burgemeester Francine Giskes, die de eerste drie prijzen uitreikte.

De bekendmaking van de uitslag vond plaats in De VerzamelPost in Den Hoorn. De makers van de 23 beste foto’s waren daarbij uitgenodigd. Dat waren er aanvankelijk 25, maar twee daarvan bleken hun foto al eens voor een andere wedstrijd te hebben ingezonden. Zij werden gediskwalificeerd. Op een na waren alle 23 prijswinnaars of een vertegenwoordiger aanwezig. Ongeveer de helft had daar een flinke reis voor af moeten leggen.

De tweede prijs ging naar Cees Timmer met een sprookjesachtige, in de ochtendnevel gemaakte foto van de houten molen in De Cocksdorp. De derde prijs was voor Kees Goedegebure, met een zonsopkomst in het ’Haventje van Sil.’

De publieksprijs ging naar de foto ’Skuumkoppe’ van Marloes van der Vis, een impressie van opwaaiend schuim op het strand. Van der Vis, elfde in de ranglijst van de vakjury, kreeg 182 van de 1400 uitgebrachte stemmen. De tien beste foto’s worden de komende tijd getoond in de hal van De VerzamelPost.

Lees het originele artikel in het Noord Hollands Dagblad (online) >>

— einde artikel Noord Hollands Dagblad —

Winnaar van de vakjuryprijs van Fotowedstrijd Texel 2014

Antwan Janssen, met “Zonsopkomst boven het waddenstrand”.

nr 1 - Fotowedstrijd Texel 2014 - Titel - Zonsopkomst boven het waddenstrand - Fotograaf - Antwan Janssen

 

Antwan Janssen:

“Deze foto geeft voor mij prima de sfeer weer van een vroege winterse ochtend op het waddenstrand. Helemaal alleen in de kou genieten van de zonsopkomst.”

 

De winnaar van de publieksprijs van Fotowedstrijd Texel 2014

Marloes van der Vis, met “Skuumkoppe”.

nr 11 en winnaar publieksprijs Fotowedstrijd Texel 2014 - Titel - Skuumkoppe - Fotograaf - Marloes van der Vis

 

Marloes van der Vis:

“Nu beschermd, straks ook beschermend; jonge duinen, blozend van zacht zoenende avondzon spiegel van hemel op aarde. Voor mij is dit Natuurlijk Texel ten top. Natuurlijk zonder Photoshop.”